5 Τρόποι που το GIVMED συμβάλει στη μείωση των προβλημάτων που προκαλούνται από την φαρμακευτική αγωγή!

Το GIVMED, έχοντας ως προτεραιότητα τη διασφάλιση της υγείας του κάθε ασθενή και συνολικά της δημόσιας υγείας  καλωσορίζει την πρωτοβουλία  του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (Π.Ο.Υ.) σχετικά με την μείωση των προβλημάτων που προκαλούνται από τη φαρμακευτική αγωγή (περισσότερες πληροφορίες για την πρωτοβουλία του Π.Ο.Υ εδώ). Μάλιστα, μέχρι σήμερα λειτουργεί με τρόπο που ενισχύει τους σκοπούς της πρωτοβουλίας. Συγκεκριμένα:   

1.Εφαρμόζει δικλίδες ασφαλείας σχετικά με τα φάρμακα που μπορούν να δωρηθούν, καθώς μέσω της εφαρμογής δεν επιτρέπει τη δωρεά ληγμένων φαρμάκων, ναρκωτικών, ανοιχτών σιροπιών και φαρμάκων που χρειάζονται ψυγείο.

2.Διοργανώνει καμπάνιες ενημέρωσης του ευρύ κοινού σχετικές με τη διαχείριση των φαρμάκων, ώστε ο καθένας να γνωρίζει σωστές πρακτικές αποθήκευσης και αξιοποίησης τους είτε τα χρειάζεται είτε όχι.

3.Υποστηρίζει αποκλειστικά κοινωφελείς φορείς που:

  • συνεργάζονται με φαρμακοποιό, ο οποίος ελέγχει τις συνταγές των ασθενών, την ποιότητα των φαρμάκων και
  • τηρούν κατάλληλες συνθήκες συντήρησης φαρμάκων.

4.Επιτρέπει στους χρήστες της εφαρμογής, για κάθε φάρμακο που καταχωρούν, να αποθηκεύουν με τη μορφή σημειώσεων τις οδηγίες του φαρμακοποιού τους σχετικά με τη δοσολογία του φαρμάκου, τη διάρκεια θεραπείας ή ότι άλλο κρίνουν απαραίτητο.

5.Παρέχει σύστημα μηχανογράφησης φαρμακείου σε κοινωφελείς οργανισμούς, ώστε το προσωπικό να εξοικονομεί χρόνο από την οργάνωση της αποθήκης και να παρέχει υψηλότερες υπηρεσίες στους επωφελούμενούς του.

Στο GIVMED, αναγνωρίζουμε το φάρμακο ως ένα κοινωνικό αγαθό που χρίζει ειδικής μεταχείρισης, ώστε όλοι οι άνθρωποι να έχουν άμεση πρόσβαση στα φάρμακα που χρειάζονται με ασφάλεια για το ατομικό και κοινωνικό καλό.